Hyacinthe Voorpoels

Diëtiste

Contacteer Hyacinthe

0478 31 24 07
hyacinthe@kine-link.be

Als bachelor in de voedings- en dieetleer en als orthomoleculaire nutritioniste, ben ik een groot voorstander van gezonde en evenwichtige voeding.
Afgestudeerd in 1990 als bachelor in de voedings-en dieetleer.
Aansluitend behaalde ik mijn diploma cab diabeteseducator en orthomoleculair nutritioniste
Ik volg op regelmatige basis bijscholingen over voedselallergieën, voedselintoleranties, diabetes, cholesterol en gedragstherapie.

Ik werkte bijna 10 jaar als diëtiste in het AZ Klina in Brasschaat.
Sinds juli 2004 werk ik als diëtiste-diabeteseducator voor de diabetesconventie van het AZ-Sint-Maarten in Mechelen.
Sinds 2007 werk ik als zelfstandig diëtiste multidisciplinair samen met artsen, specialisten, osteopaten, collega diëtisten. Ik geeft voordrachten rond gezonde voeding, diabetes, vegetarisme en andere onderwerpen, werkt free lancé voor organisaties, voedingsbedrijven, scholen, beroepsvereniging VBVD en treedt op als gastdocente op scholen.
Indien u lichamelijke klachten hebt, die gerelateerd zijn aan o.a. voedselintolerantie (fructose, lactose,…..), allergieën (tarwe, notenallergie, koemelkeiwit,…..), darmproblemen (fodmap dieet, constipatie, diarree, winderigheid, krampen,…..), CVS, fibromyalgie en andere medische problemen kan een aangepaste voeding veel van deze klachten minimaliseren. Er bestaat geen “universeel” dieet, elk voedingsadvies wordt persoonlijk en op maat gemaakt.
Ik geef ook ondersteuning en advies indien men een te hoge cholesterol of andere welvaartsziekten heeft zoals diabetes en zwangerschapsdiabetes, nier- en leverproblemen.
Als erkend diabeteseducator kan u bij mij terecht om uw voedings- en levenstijl aan te passen, zodat uw diabetes geen hinderpaal vormt voor een normaal en aangenaam leven.
Een dieet alleen volstaat dikwijls niet. Een aangepast bewegingsprogramma is meestal de sleutel tot langdurig succes. Hiervoor kan u dan bij de kinesisten terecht die u graag zullen verder helpen. Dit is mijn motivatie om mee in het verhaal van kine-link te stappen.